Ruud Emmerik
Oda de Graaf

Yvonne Douw

Ik was docent handvaardigheid in een achterstandswijk in Den Haag. Ik deed toen wat later competentiegericht onderwijs zou gaan heten. Na 14 jaar met passie in het onderwijs alle mogelijke taken te hebben vervuld, was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Ik kwam terecht in een wereld van elkaar snel opvolgende stedelijke projecten die gericht waren op kwaliteitsverbetering in het onderwijs. Daarbij moest ik regelmatig balanceren tussen de belangen van mijn opdrachtgevers en mijn eigen belang: onderwijsverbetering. En toen was de stap naar mijn eigen bureau heel logisch.

Het oprichten van de Rodin Groep was voor mij een spannende, maar mooie sprong in het diepe. Er kwam meteen weer veel energie vrij nu ik niet meer gevangen zat in het bureaucratische systeem. Ruud Emmerik en Kees van der Wolf bleken voor mij de ideale sparringpartners. Door onze verschillen versterken we elkaar. In de Rodin Groep werk ik nu samen met de meest uiteenlopende soorten mensen, van kunstenaars tot managers. Deze diversiteit verrijkt me.

De rode draad die door mijn hele carrière heenloopt? In mijn leven wil ik mensen inspireren te werken vanuit hun kracht.